Rok 2004

12.02.2010 20:01

Zimní silniční běh

Závodů za nezvykle teplého počasí se zúčastnilo v Moutnicích kolem 250 závodníků. Zahájení byl přítomen starosta Orla Ladislav Šustr, hejtman Stanislav Juránek, starosta obce a představitelé Orla. Dne 10. ledna se účastnili naši členové XIV. ročníku v silničním běhu v Moutnici v počtu 7 běžců.

IV. ročník Memoriálu prof. Benáčka

Celkem 202 závodníků – rekordní počet - se zúčastnilo závodů v přespolním běhu v Olešnici v sobotu 15. května 2004. Nejúspěšnější jednotou bylo Vysoké Mýto před Rtyní a domácími. Mezi muži zvítězil Lukáš Rapčan z Bystřice pod Hostýnem, mezi muži B Antoní Keller z Veřovic.

Pouť do Mariazell

Téměř sto tisíc lidí přišlo ve dnech 21. - 23. května 2004 do rakouského městečka Mariazell, kde se konala pouť národů. Touto poutí vyvrcholila společná akce osmi zemí střední Evropy  nazvaná Středoevropské katolické dny.

Také členové Orla se zúčastnily této poutě.

V. ročník Krosu po lyžařských tratích IX. ročník memoriálu F. Jindry
Dne 25. září se na startu sešlo celkem 237 závodníků. Orlové se podíleli na účasti 110 členy. Kros měl výbornou úroveň, ke které přispěli nejen pořadatelé, ale i moderátor Petr Svoboda a v neposlední řadě i starosta města, pan Jaroslav Zedník, který byl přítomen celému závodu a na závěr předal vítězům ceny a medaile. Záběry ze závodu pořídila i kabelová televize, takže se s touto akcí mohli prostřednictvím obrazovek seznámit ti, kteří se na kros nepřišli podívat. Naši jednotu zastupovali dva běžci, kteří se skvěle umístili. Již zkušená běžkyně Ilona Palinková doběhla jako druhá za dorostenky. A úžasně překvapil ve své kategorii předžáci do 7 let Zbyněk Sobotka, který si obhájil druhé místo.Výsledky závodu najdete na www.ISCAREX.CZ v rubrice sport.

Výsledky běžeckého poháru 2004

Vydáno dne 11. 10. 2004. Součástí běžeckého poháru Orla bylo šest závodů (Moutnice, Veřovice, Olešnice, Svatý Hostýn, Dolní Bojanovice a Česká Třebová). Závodníkům se započítávají body z pěti nejlepších závodů. Klasifikováno bylo celkem 386 závodníků - členů Orla. Mezi ženami byla nejlepší Jana Němečková z Olešnice. Asi nejkvalitnější boj o vítězství byl v kategorii mužů B, kde zvítězil Jaroslav Scherrer těsně před Františkem Kubínkem a Antonínem Kellerem.