Rok 2003

12.02.2010 19:58

Zimní silniční běh v Moutnicích

Dne 4. ledna se účastnilo 7 našich členů XIV. ročníku v silničním běhu v Moutnici. Tradiční Zimní silniční běh v Moutnicích Orel pořádá jako Memoriál účastníků II. zahraničního odboje. Touto akci projevujeme svoji úctu všem žijícím i zemřelým členům Orla, všem, které víra a přesvědčení vedly k aktivnímu odporu proti zlu a násilí.

IV. ročník Krosu po lyžařských tratích VIII. ročník memoriálu F. Jindry

Dne 27. 9. 2003 se zúčastnilo 5 běžců náročného závodu v přespolním běhu v České Třebové. Slečna Ilona Palinková získala 3. místo, Eliška Novotná uhájila 2. místo ve své kategorii, Lukáš Kintr byl třetí na stupni vítězů, David Kintr doběhl jako druhý a Tomáš Kozel se umístil na čtvrtém místě. Výsledky závodu najdete na www.ISCAREX.CZ v rubrice sport.

XIII. Sjezd Orla

Ve dnech 15. -16. listopadu se uskutečnil v Telnici XIII. Sjezd Orla. Za naší orelskou jednotu se ho zúčastnili br. Petr Stejskal a br. Stanislav Blaha. Na sjezdu byli schváleny nové stanovy a zvoleno nové předsednictvo v čele s br. Ladislavem Šustrem. Po tomto sjezdu byl náš člen br. Stanislav Blaha zvolen do tělovýchovné rady Orla.

IV. ročník Memoriálu prof. Benáčka

O l e š n i c e (pfk) - Čtvrtý ročník Memoriálu profesora Benáčka v přespolním běhu uspořádala v sobotu v Olešnici místní organizace TJ Orel. Celorepublikového závodu se ve dvaceti kategoriích zúčastnilo 150 závodníků. „A mohlo jich být ještě více, ale některé jednoty se nemohly zúčastnit. Navíc ve Valašských Kloboukách se ve stejném termínu konají orelské závody horských kol,“ řekl Stanislav Blaha, starosta Župy Krekovy. V Lesoparku Skalky byl připraven okruh v délce 2,5 kilometru, muži museli zvládnout okruhy dva. Náročnost běhu zvyšovalo náročné třísetmetrové stoupání, které mnohdy rozhodlo o vítězi. To potvrdil i junior Pavel Holec. „Ve stoupání jsem získal náskok, na soupeři bylo znát, že toho má dost. Mně ale trať vyhovovala a hlavně to stoupání. Specializuji se na běh do vrchu a v současné době vedu mezi juniory Český pohár,“ mohl se pochlubit sedmnáctiletý junior. Nejvíce závodníků se představilo v žákovských kategoriích, které přinesly především zasloužilým členům TJ Orel, ale i dalším divákům, velkou radost. „Na pohled jsou to opravdu nejhezčí závody, děti běží především pro radost. Mnohdy ani nechápou, že něco mohly vyhrát. Je to opravdu rozdíl oproti závodům mužů, kde rozhoduje hlavně sportovní hledisko,“ podotkl moderátor celé akce Jaroslav Ostrý. Běžecký program v Olešnici uzavřel start veteránské kategorie, své síly s ostatními změřil také hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek. Ten pak premiérově předal pohár nejlepší jednotě. „Shodou okolností zůstal doma, neboť nejvíce bodů získala TJ Orel Olešnice,“ radoval se Blaha .

V Olešnici se rozhodli přespolní běh zorganizovat na počest děkana Leopolda Benáčka, od jehož narození uplynulo v roce 2001 sto let. „Pan Benáček byl duší stavby Orlovny v Olešnici, v obci měl velký vliv na mládež. Závody pořádáme na jeho počest,“ dodal Stanislav Blaha, jenž nezapomněl poděkovat za pomoc městu a všem sponzorům. Výsledky - Předškolní děti: 1. T. Procházka (Brno-Obřany), A. Smoláková (Vysoké Mýto), 2. E. Kánská (Olešnice - nejmladší závodnice), Benjamínci: 1. V. Knotek (Olešnice), A. Jiskrová (Vysoké Mýto), Nejml. žáci: 1. D. Klíma (Vísky), V. Voleská (Č. Třebová), Ml. žáci: 1. V. Juránek (Židenice), M. Šlechtová (Domanín), St. žáci: 1. M. Dobruský, T. Hejnová (oba Rtyně v Podkrkonoší), Dorost: 1. P. Haresta (Blansko), E. Novotná (Olešnice), Junioři: 1. P. Holec (Veřovice), Ženy: 1. J. Smoláková (Vysoké Mýto), 2. J. Němečková (Olešnice), Veteránky: 1. B. Tichá (Semily), Muži: 1. M. Skřička (Lysice).

www.boskovicko.cz