Rok 2001

12.02.2010 19:51

Nový starosta Orla

Byl zvolen starostou br. Petr Stejskal. Po mnohaleté práci odchází z funkce starosty, kterou zodpovědně a důsledně vykonával od  roku 1991, br. Miroslav Blaha.

Úspěchy ve florbale

Dne 21. dubna se Olešnické mužstvo starších žáků ve florbale zúčastnilo celostátního finále v Kněžicích.

Pod vedením Stanislava Blahy trénovalo mužstvo starších žáků ve florbale. O dokonalé přípravě a vysoké úrovni svědčilo vítězství v celostátním finále v Kněžicích, které se konalo 21.dubna. Dne 3. listopadu mužstvo juniorů ve florbale obsadilo 2. místo na celostátním turnaji v Kněžicích.

II. ročník Memoriálu prof. Benáčka

Dne 26. května uspořádala jednota II. ročník přespolního běhu. Závodu se zúčastnilo 184 závodníků z 18 orelských jednot.

II. ročník Krosu po lyžařských tratích VI. ročník memoriálu F. Jindry

Poslední víkend v září před šesti lety uspořádala jednota Orla Česká Třebová poprvé závody v přespolním běhu jako Mistrovství Orla ČR. Tento závod byl uspořádán jako memoriál Fr. Jindry, který za své členství v Orlu a účast na orelské pouti na sv. Hostýně prošel komunistickým vězením, které podlomilo jeho zdraví. V roce 2000 se členové Orla domluvili, že by bylo dobré nepořádat závody jen pro sebe, ale i pro ostatní sportovní sdružení a pro veřejnost. Oslovili členy Iscarexu a běžeckého oddílu Ski klubu. Tak vznikl první ročník Krosu po lyžařských tratích. Tento závod je velmi náročný. Běhá se však v krásném prostředí a na dobře upravených tratích. Druhého ročníku závodu v tomto přespolním běhu se zúčastnili naši členové dne 29. září: Veronika Vojtová, Lukáš Kozel, Jan Novotný, Ilona Palinková, Eliška Novotná, Jan Soukal, Vít Plíhal. Výsledky závodu najdete na www.ISCAREX.CZ v rubrice sport.